miércoles, 15 de mayo de 2013

Lleó

El lleó (Panthera leo en llatí) és un mamífer carnívor de la família dels fèlids i una de les quatre feres del gènere Panthera. Els mascles excepcionalment grans arriben a 250 kg de pes, cosa que el fa el segon fèlid vivent més gran després del tigre, amb unes potes potents, una fortamandíbula i unes dents canines de vuit centímetres, el lleó pot fer caure i matar grans preses. Són els únics fèlids que presenten un dimorfisme sexual evident; és a dir, els mascles i les femelles tenen un aspecte notablement diferent. Els salvatges viuen a l'Africa subsahariana i a Àsia.

Les preses són principalment mamífers grans, amb una preferència pels nyus, impales, zebres, búfals i facoquers i diverses espècies de cérvols, també cacen moltes altres espècies, segons la disponibilitat.
La Majoria de les morts dels lleons són causades per humans o per altres lleons, ja que en els cas dels mascles, que, com a principals defensors de l'esbart, tenen més probabilitats d'interactuar agressivament amb mascles rivals. De fet, tot i que un lleó mascle pot assolir una edad de quinze a setze any si aconsegueiz no ser expulsat per altres mascles, la majoria de mascles adults no viuen més de deu anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario